Általános szerződési feltételek

A rendezvényeinken való részvétellel beleegyezel az alábbi szabályok betartásába:

A rendezvényeinken és az óráinkon a saját felelősségedre veszel részt.

Te felelsz a tulajdonaidért és a saját testi épségedért. Kérünk, hogy vigyázz magadra és a többiekre is! A szervezők nem vállalnak felelősséget semmilyen sérülésért vagy anyagi kárért.

A szervezők fenntartják a jogot a rendezvények vagy az órák bármely programelemjének a megváltoztatásához. Bármilyen lehetséges változásról a honlapunkon és / vagy a Facebook oldalunkon tájékozódhatsz.

Ezen túl betegség esetén fenntartjuk a jogot a tanárok helyettesítésére.

A rendezvényeinkre vagy óráinkra való regisztrációval hozzájárulsz, hogy fényképek és videók készüljenek rólad, felkerüljenek a közösségi média oldalainkra és felhasználjuk azokat saját marketing céljainkra.

Az Egyesület által szervezett eseményeken való részvételhez regisztráció szükséges, kivéve ha másképp nem rendelkezünk.

Bármilyen az Egyesület által szervezett eseményeken kizárólag 16. életévét betöltött személy tartózkodhat. 16 éves kor alatti személy számára a részvétel szülői felügyelethez kötött!

Nem megfelelő viselkedés esetén felkérhetünk rá, hogy visszatérítés nélkül távozz az eseményeinkről. Nem megfelelő viselkedés alatt értjük a Részvételi Szabályokban leírtakat valamint bármilyen agressziót, kiabálást, személyeskedést a rendezvényen résztvevőkkel, az eseményt szervezőkkel, vagy önkénteseinkkel szemben.

Részvételi Szabályok

A Keep Swinging egyesület kifejezett célja, hogy biztonságos és kellemes élményt nyújtson mindenkinek nemtől, kortól, szexuális orientációtól, képességektől, fizikai megjelenéstől, testmérettől, etnikai hovatartozástól, vallástól (vagy annak hiányától) függetlenül. A rendezvény résztvevőinek semmiféle bántalmazását vagy zaklatását nem toleráljuk. Ha bármely résztvevő ezeket a szabályokat megszegi, akkor az illetőt a szervezők szankciókkal büntethetik vagy visszatérítés nélkül kizárhatják a rendezvényből. Minden résztvevőtől elvárjuk a biztonságos környezet megteremtéséhez és fenntartásához szükséges együttműködést.

Zaklatásnak minősülnek a nemre, korra, szexuális orientációra, bármilyen fogyatékosságra, fizikai megjelenésre, testméretre, etnikai hovatartozásra vonatkozó sértő szóbeli megjegyzések; nyilvános helyeken készült szexuális jellegű képek, szándékos megfélemlítés, „stalking”, követés, fotók vagy videók készítése útján történő zaklatás, workshopok vagy más rendezvények szándékos fennakasztása, illetlen fizikai kapcsolódás vagy nemkívánatos szexuális figyelem.

Ha zaklatás ér vagy észreveszed, hogy valakit zaklatnak vagy ezzel kapcsolatos gyanú merül fel, akkor kérjük, hogy azonnal vedd fel a kapcsolatot a Keep Swinging csapatának bármelyik tagjával, tanárjával vagy önkéntesével. A rendezvényen dolgozó önkénteseket a helyszíneken tudod megtalálni.

A tanárok és az önkéntesek szívesen segítenek a résztvevőknek felvenni a helyszíni dolgozókkal vagy a helyi hatóságokkal a kapcsolatot, eszkortot biztosítanak vagy bármely egyéb módon segítik azokat, akik zaklatás áldozatává estek és megtesznek mindent, hogy a rendezvény hátralévő ideje alatt biztonságban érezhessék magukat. Nagyon fontos számunkra a részvételetek és a biztonságotok!

Elvárjuk minden résztvevőnktől, hogy szigorúan kövesse a fenti szabályokat az órákon, workshopokon és bármely általunk rendezett egyéb rendezvényen.

Social Dance alatt a táncparketten és az órákon

Mutass tiszteletet saját magad, a táncpartnered és a körülötted lévő emberek iránt. Vedd figyelembe, hogy a határok személyenként eltérőek lehetnek. Törekedj a jóhiszeműségre és a kommunikációra – ha valami nincs rendben, akkor beszélj róla és jelezd! Mindig ott leszünk, ha segítségre szorulnál.

Lindy hop etikett_keep swinging budapest

Ügyelj a személyes higiéniára!
Hozz magaddal és használj dezodort, mentolos cukorkát és zuhanyozz le a tánc előtt. Mindig legyen nálad legalább egy váltás póló. Nem szeretnénk terjeszteni egymás között a bacikat, így ha tüsszentened kell vagy rád jön a köhögés, akkor használd a karodat, ne pedig a kezedet.

Táncolni szeretnél valakivel? Vedd a kezedbe a dolgokat és kérd fel egy táncra!
Törekedj az udvariasságra és ne csak ülj a táncparkett szélén és várd, hogy valaki felkérjen. Mindannyian tisztában vagyunk a kezdeményezés rémisztő érzésével, azonban törekszünk rá, hogy túllépjünk ezen.
Úgy kapcsolódj a partnereidhez, ahogyan te szeretnéd, hogy mások kapcsolódjanak hozzád. Ha egy partner konzisztensen kellemetlen vagy fájdalmas módon kapcsolódik hozzád, akkor kérünk, szólj neki.

Mindeközben pedig törekedj a jóhiszeműségre – a Keep Swinging csapatára bármikor számíthatsz, ha tanácsra van szükséged.
Mindenkinek jogában áll NEM-et mondani egy táncra. Mindezt bármilyen okból megteheti. Az esetek többségében nem személyes okokból mondanak a táncparketten nemet. Ne vedd a szívedre, hiszen rengeteg más tánc vár még rád. Ha pedig te vagy az, aki NEM-et mond, akkor kérünk, mindig törekedj az udvariasságra.

Ne adj kéretlen tanácsot vagy utasítást
Ne javítsd ki a többi táncost, kivéve, ha direktben megkértek arra. Ha a partnered nyitott a visszajelzésre, akkor mindig törekedj azt a lehető legudvariasabban megadni.

Véget ért a szám?
Köszönd meg a partnerednek a táncot a saját módodon – egy mosollyal, egy öleléssel vagy akár egy egyszerű pacsival.

Jól érzed magad?
Akkor mosolyogj! Tarts szemkontaktust a tánc alatt! Törekedj viszont a mértékletességre – az állandó szemkontaktus bizarr lehet, míg a szemkontaktus teljes hiánya személytelen hatást kelt.

Játssz biztosan
Mindig légy nyitott szemmel a táncparketten és próbálj meg nem beleütközni a körülötted lévőkbe. Az aerials és a drop figurák igazán mutatósak egy jam session-nél vagy egy versenyben, azonban ezek nem a social dance színterére valók. Tartsd észben, hogy a táncpartnerednek bármikor lehet olyan sérülése, amelyről nem tudhatsz, így akár egy dipping is fájdalmat okozhat neki. Ha a táncpartnered véletlen bármikor fájdalmat okoz neked, akkor kérjük, vigyázz magadra és azonnal szólj neki.
Azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat! Tegyünk érte, hogy ezt elősegítsük saját magunknak és a többi táncosnak is!
Kerüld el a tűsarkúk használatát, illetve soha ne táncolj mezítláb – vigyázz magadra és másokra egyaránt.

Bárki beállhat a jam circle-be, hogy megvillogtassa a tánctudását a többiek előtt. Ha szeretnél bemenni a kör közepére, kérünk, figyelj oda azokra, akik előtted és utánad jöttek, és adj bele apait, anyait! Ha pedig épp nem vágysz a rivaldafényre, akkor is állj be nyugodtan a körbe és tapssal támogasd a többieket – a jam circle nem csak a középen állókról szól.

Élő zene alatt
Próbálunk minél több élőzenés koncertet szervezni a bulikban és az egyéb rendezvényeken. Kérünk, mindig járulj hozzá a zenészek szívélyes fogadtatásához, amikor megjelennek a színpadon, illetve ne felejts el tapsolni a számok között. Általában az utolsó pár szám alatt összegyűlünk a színpad előtt – tarts velünk te is és élvezzük a finálét együtt!