Gyakran ismételt kérdések

Érdemes úgy öltözni órákra, hogy ne akadályozza a gyakorlatok végrehajtását!

 • Öltözködj kényelmesen, amely nem akadályoz a mozgásban. Nem javasoljuk az alábbi ruhákat: nagy szűk szoknya; olyan ruhadarabok, amelyeket állandóan igazgatni kell. Olyan ruhában gyere, amiben kényelmesen le tudsz guggolni, tudsz terpeszteni, fel tudod emelni a kezeidet.
 • Kényelmes cipőben gyere, amelynek a talpa nem tapad túlságosan. Az is hasznos, ha a cipő talpa valamennyire rugalmas, és tompítja az ugrások utáni földet érést. Olyan cipőt javaslunk, ami jól tartja a lábad, amiben szívesen futnál vagy ugrálnál. Nem javasoljuk: tűsarkú cipő, bakancs, papucs
 • Dinamikus tánc. Lehet, hogy az óra elején még kicsit hideg lesz, de pár perc múlva már nem fogsz fázni. Ha fázós vagy, öltözz rétegesen, különben meg gyere olyan ruhában, amely nem túl meleg. Lehet, hogy leizzadsz. Hozzál váltópólót, váltóruhát! Minden tánciskolában, ahol tanítunk, van öltöző.
 • Javasoljuk, hogy mindig legyen nálad víz vagy egyéb innivaló! Egyes tánciskolákban (Roxy studio, Hölgyválasz) van egy kis büfé a helyszínen, így tudsz venni egy szelet csokit vagy egy üveg frissítőt. A Corvin Dance Center esetén hozzál magaddal rágcsát és innivalót, ha szükséged lesz rá.
Óráinkat a belvárosban tartjuk az alábbi helyeken:
Ebben a témában elég szigorúak vagyunk.

 • Javasoljuk, hogy pótold be, ha hiányoztál egy órát. Erre heti rendszerességgel biztosítunk ingyenes lehetőséget
 • A kurzusokra egymás után kell járni, nem lehet kihagyni egy-két teljes (4 alkalmas) kurzust
 • Ha sokat hiányoztál, akkor javasoljuk, hogy vegyél tőlünk magánórát, így gyorsan behozhatod a lemaradásodat.
 • Ha sokat hiányoztál, és nem tudod pótolni a lemaradásodat, akkor csatlakozz egy másik csoporthoz és onnan folytasd, ahol abbahagytad. Rendszeresen, 1-2 havonta indítunk új csoportot, így könnyen tudunk találni megfelelő csoportot neked.
Ha másik iskolában kezdtél el tanulni, akkor külön felmérjük, hogyan táncolsz és annak megfelelő szintre osztunk be, nem az eddigi tanulmányaiddal töltött idő hosszát nézzük. Tapasztalatunk szerint a Keep Swinging Egyesület tanárai más vezetés követés technikát tanítanak mint a többi magyarországi iskola, tanár. Valószínűleg a tematikánk is eltérő.
Igen, kötelező. Miért jó ez? Egyrészt megismered a tanfolyam többi résztvevőjét is. Másrészt mindenki egy kicsit másképp kapcsolódik, vezet vagy éppen követ. Sokat lehet tanulni abból, hogy ugyanazt a mozdulatot kipróbálod másokkal is. Lehet, hogy valamit rosszul csinálsz, és egy másik partnerrel letáncolva fog csak kiderülni.
A swing tánc egy gyűjtőfogalom: minden olyan tánc, amelyet swing zenére lehet táncolni. Innen nézve swinget táncolsz. A lindy hop egy konkrét swing tánc. Az órákon mi lindy hop-ot táncolunk (ez a legismertebb és legelterjedtebb swing tánc). A charleston egyrészt egy 20-as évekre jellemző tánc (ezt nem táncoljuk), másrészt a lindy hop táncon belül egy figura neve (és ezt tanuljátok már az első kurzuson). Reméljük, most már tiszta 🙂

A kurzusokon terveink szerint csak lindy hop lesz, valamint authentikus szóló jazz (szóló mozdulatok). 20-as évek Charleston-ja, Balboa, Shag, Shim-sham, Big Apple (swing táncok, vagy swing tánchoz erősen kötődő táncok) valószínűleg mint külön kurzusként vagy intenzív hétvégi tanfolyamként lesz.

Szuper! Ezt szeretjük 🙂 Pár ötlet:

 • Gyere le buliba! Próbáld ki a tanultakat, kísérletezz az új mozdulatokkal és táncolj mindenkivel. Minden tanár, akire felnézünk heti rendszerességgel jár le buliba.
 • Gyakorolj. Lehet egyedül is, de ha többen vagytok, vidámabb lesz. Keress egy partnert vagy pár lelkes táncost a csoportodból, és találkozzatok időnként gyakorlás céljából.
 • Menj el egy hétvégi intenzív tanfolyamra vagy egy nemzetközi workshopra.
 • Vegyél magánórát.
 • Hallgass rengeteg swing zenét.
 • Keress meg minket! Folyamatosan keresünk embereket, akik szívesen csatlakoznának hozzánk és akikkel tudunk együtt edzeni.
 • Gyere le buliba! TÉNYLEG!!!
A swing tánc mit sem ér a megfelelő swing zene nélkül. A 30-40-es évekből több tízezer felvétel maradt fenn, így sokáig nem fogunk beleunni a zenéjükbe. Ha ez bekövetkezne, akkor pedig sok mai zenekar játszik olyan autentikus swing zenét, amire táncolni is jó.

Egy saját zenekollekció kialakítás rengeteg erőfeszítést és időt igényel. Ugyanakkor ez az egyetlen út oda, hogy jobban megismerd a zenéket, kialakuljon a saját stílusod, azonosítsd kedvenc előadóidat és stílusaidat.

Itt találod a javaslatainkat!

A tánc mindenkinek másról szól, így különböző tánciskolák, tanárok eltérő fókusszal tanítanak. Íme a mi fókuszterületeink:

 • Szabadtánc: szerintünk a tánctanulás célja, hogy lemenjünk utána buliba és mindenkivel önfeledten táncoljunk. Nálunk ezt tanulhatod meg. Ugyanakkor nem fókuszálunk fellépésre, versenyzésre (a hagyományos órák keretében).
 • Improvizáció: a buliban nem koreográfiát táncolunk, hanem improvizálunk. Oktatásunk erre helyezi a hangsúlyt, és nem tanítunk koreográfiákat.
 • Vezetés és követés: hogy bárkivel sikerrel tudjál táncolni, képesnek kell vezetni és követni. Nagyon sok vezetés és követés gyakorlatot tartalmaznak az óráink
 • Zeneiség: a swing táncok nem értelmezhetőek a zene nélkül. Rengeteget fogtok tanulni különböző zenei struktúrákról, ritmikákról nálunk! Továbbá nagyon figyelünk arra, hogy autentikus swing zenéket használjunk.
 • Modern koncepciók: a swing tánc napjainkban gyorsan fejlődik és változik. A műfaj legjobbjai egytől-egyig külföldiek. Mi szeretnénk az ő technikájukat megtanulni és megmutatni nektek.