on 2016. augusztus 7 Cikk and Címkék: with 0 comments

Ezért táncolj Balboát!

Ha balboát látsz, de nem értesz hozzá, elsőnek csak annyit veszel észre, hogy a táncosok szinte egymást ölelve, gyors zenére táncolnak, néha még csúszkálnak is a padlón. Uncsi, meg egyébként is, ki akar ennyire ölelgetni egy vadidegen táncpartnert. Nos, akkor hadd áruljam el neked, mennyi mindent profitálhatsz a balboa tanulásából, lindyhopperként is!

Először is: megismerkedsz egy másik fajta swingtánccal. Gratulálok, ezután jöhet a shag, sztepp, és a többi, begyűjtheted őket, mint a Pokémonokat!

Egy teljesen újfajta technikát tanulsz meg, ami elsőre bonyolultnak tűnhet: miért nincsen rockstep? Mi az, hogy nincs bounce, és akkor mi az a pulse?? Hogy kéne éreznem ilyen rövid, gyengéd vezetés-követés infókat??? Aztán hozzászoksz, nagyon sokat finomodik a mozgásod, fejlődik a testtudatod, kisebb rockstepeket lépsz (amitől Barbi nagyon boldog lesz!).

Megszereted a gyors zenét, mert megtanulsz rá kényelmesen táncolni! És amikor DJ-zek, nem lesz annyi panaszkodó, hogy ,,Aggyá’ má’ valami tripleszteppeset!”

Egy másfajta megközelítésben látod a zeneiséget és a ritmikát. A balboában gyakran kis koppintásokkal, kis ugrásokkal fűszerezzük a táncot, illeszkedünk a zenéhez, játszunk ki egy-egy ritmust, ezeket pedig nagyon érdekes beépíteni a Lindybe is!

Nincs is jobb szórakozás, mint egy zene alatt mixelni fast triplestepet, kickstepet és balboát – sokkal érdekesebb lesz tőle a táncod!

 

Egyszóval, gyertek balboázni!

Írta: Ábrahám Kata