Egyesület

Az egyesület célja, hogy a 20-40-es évek amerikai swing zenéhez, tánchoz és kultúrához kapcsolódó ismeretterjesztés, táncoktatási tevékenység, klubprogramok működtetése, rendezvények szervezése

  • Az egyesület célja, hogy Budapest és lehetőség szerint Magyarország lakosságának lehető legnagyobb részével megismertesse a 20-40-es évek amerikai swing zenéjét, táncát és kultúráját.
  • Az egyesület célja, hogy rendszeres lehetőséget biztosítson Budapest lakosainak, hogy rendszeresen részt tudjanak venni a 20-40-es évek amerikai swing zenéjét, táncát központba állító rendezvényeken.
  • Az egyesület célja, hogy lehetőséget biztosítson Budapest lakosainak, hogy fejlesszék swing tánctudásukat és képességeiket kortól függetlenül.
  • Az egyesület célja, hogy bemutassa Magyarországon a 20-40-es évek amerikai swing zenéjének, táncának és kapcsolódó kultúrájának nemzetközi ápolását, fejlesztését, állapotát.
  • Az egyesület célja, hogy Magyarországra hívjon elismert nemzetközi swing tánctanárokat, zenekarokat, művészeket
  • Az Egyesület tervezi különböző, a táncból kiinduló rendezvények, táncelőadások szervezését és lebonyolítását, mind a tánc népszerűsítésének mint a mozgásformának, mind a szociális-közösségi mivoltának előtérbe helyezése érdekében. Ezen felül a kultúra tágan értelmezett körében is szerepet vállal a programok szervezése terén, társterületek bevonásával (pl.: filmklub, fotókiállítás, stb…)

Tanáraink és Önkénteseink

Marcell 2003-ban ismerte meg a swing táncokat és azóta nem tud meglenni nélküle. Több tucat nemzetközi workshopon vett részt és igyekszik a legjobb nemzetközi tanároktól, szervezőktők és DJktől tanultakat megosztani a magyar közösséggel. Budapesti, és nemzetközi rendezvényeket szervez. Mint DJ, a 20-40-es évek autentikus jazz és swing zenéit népszerűsíti.
_MG_0532
dora_portre
Dóra 2009-ben lett igazán a műfaj rabja. Azonban táncos karrierjét korábban kezdte, 3 éves korától tanult és lépett fel néptáncosként, valamint hivatásos kamaraművész, hegedűtanár. Mindezt a tudását és tehetségét jól tudja kamatoztatni a swing táncokban. Nemzetközi versenyeket nyert mind strictly és jack&jill kategóriában. Valamint 2014-től nemzetközi workshopokon is tanít.
Szeretné megosztani tanítványaival a swing zene iránti szenvedélyét. Hogy hallgassuk a zenét? Hogy tudunk kapcsolódni a zenére? Megpróbálja kinyitni a táncosok fülét-szívet a különböző szólamok és ritmikák befogadására, mivel úgy érzi neki erről szól az élete!
Kata élete része a tánc, amióta járni tud. Családi örökségként néptánccal kezdte, pár évig járt klasszikus balett-órákra, majd 4 évig historikus (barokk, reneszánsz) táncokkal foglalkozott. Szereti mondani, hogy minden évszázad táncát kipróbálta – 2013-ban találkozott a Lindy hoppal, majd a Balboával, és úgy tűnik, elköteleződött a jazzkorszak táncai mellett. Mindemellett egyetemista az ELTE BTK-n – történészhallgatóként különösen érdekli a tánc- és zenetörténet is.
_MG_0569
_MG_0836
Barbi 9 évesen voltak az első jazz balett órái, emellett a társastáncok alapjait is ekkor kezdte elsajátítani. Több évig volt egy amatőr vidéki tánccsoport tagja. Amikor a fővárosba költözött, modern jazz és balett órákra járt, majd elvégezte a Magyar Művelődési Intézet moderntánc csoportvezetői szakát. 2013-ban a swing számára szerelem volt első táncolásra.
Gábor gyerekkora óta rendszeresen táncol. Az akrobatikus rock and roll-lal hamar belekóstolt a színpadi szereplésbe és versenyzésbe. Amikor Budapestre költözött elkezdett a Boogie Woogieval, majd a Lindy Hoppal foglalkozni. Mérnökként szereti a táncot apró részleteire lebontani és megérteni, tudását pedig így igyekszik tovább adni.
_MG_0400
_MG_0493
Ágota Ágotának gimnáziumi éveiben lehetősége volt sokféle táncot kipróbálni, a latin táncoktól kezdve egészen a néptáncig, ám elsőként igazán csak a rock and roll műfaja hozta közelebbi kapcsolatba a tánc világával. Így hobbyként Rocky-t majd Boogie Woogie-t tanult, ez utóbbit jelenleg is szívesen ropja egy-egy buli alkalmával. 2014 őszén, hogy színesítse tánctudását belekóstolt a Swing műfajába, ám ez egészen hamar magával is ragadta, finom zenéivel, sokrétű mozgáskultúrájával és örömtánc jellegével. Jelenleg Lindy Hop és Autentikus Solo Jazz tudását fejleszti szabadidejében, amellett, hogy joghallgatóként koptatja a Pázmány egyetem padjait.
Matt 2012-ben sajátította el a Boogie-Woogie tánc alapjait, amit azóta is imád táncolni, de az igazi szerelmet a swing jelentette számára, amivel csak 2014 nyarán ismerkedett meg. Mindennapi életéből nem hiányozhat az autentikus zene hallgatása és egy pár tánclépés gyakorlása. A vezetés mellett, előszeretettel követ is, ami különleges rálátást biztosít tanítási módszerére.
_MG_0543
_DSC7405
Dóri ötéves kora óta táncol. Akrobatikus rock’n’rollt táncolt versenyszerűen sok-sok éven keresztül. Majd 2014-ben Marcellnél és Dóránál kezdett lindy hoppozni és solo jazzelni, melyekben az ragadta meg legjobban, hogy csak nevetve lehet őket táncolni. Mindemellett a Semmelweis Egyetem lelkes orvostanhallgatója
Pirovits Árpád életének kis srác kora óta fontos része az amerikai sztepptánc. Tanít, koreografál, fellépéseket szervez, versenyezett eleget, írt könyvet, készült videoklip is róla. Egy már biztos, alaposan elkapta a ‘ritmus’.
_MG_0658
ivett
Ivett gyermekkorától kezdve sokféle táncot tanult, (jazz-balett, társastánc, show tánc, salsa, sztepp) míg végül 1998-ban magával ragadta a swing hangulata és lüktetése. Hazai tanulmányai után számos külföldi workshopon képezte magát Európa-szerte éveken keresztül, ahol a legjobb nemzetközi tanároktól tanulhatott. 2001 óta tanít, koreografál és fellép különböző tánccsoportokban. Évekig tanított az Oktogon Tánc Centrumban, a Hölgyválasz tánciskolában és meghívott tanárként a Jam Táncműhely tanfolyamain. Ivett egykori táncpartnerével, Bulyáki Jánossal hozta be és honosította meg Magyarországon a balboa nevű swing alapú táncot, mely futótűzként terjedt szét a swing alapú táncokat kedvelők körében.